Знаем почти всичко за новите iPhone-и, но все още не знаем имената им…

Sonny-Dickson-iPhone-leaks

По традиция, тази година Apple би трябвало да пуснат iPhone 7s и iPhone 7s Plus. По случай 10 годишния юбилей от създаването на компанията – ще има и трети iPhone, който всички ние някак по инерция приехме да наричаме iPhone 8. На практика, името на “iPhone 8” може да е съвсем различно – iPhone X, iPhone 10 или каквото точно измислят Apple…

Оказва, че и стандартните iPhone 7s и iPhone 7s Plus, може да не се казват така. Не заради друго, а защото не съвпадат с идеята за именоването на iPhone до момента.

Вчера публикувахме изтекло изображение на трите нови iPhone-а. Изображението бе пуснат в мрежата от Sonny Dickson, като любопитен момент бе, че и трите нови устройства са със стъклен гръб.

Стъклен гръб означава нов дизайн. Нов дизайн, означава ново име. Или поне би трябвало да е така…

Ще Ви припомним, че “s” версиите до момента, винаги са имали същия дизайн, като на предшественика си, но са го надграждали като хардуер и са оправяли недомислици (лоши решения) в дизайна. Примерите са навсякъде – iPhone 4s оправи #anthenagate проблема в iPhone 4, iPhone 5s оправи проблема с лющенето на боята от iPhone 5, a iPhone 6s реши #bendgate проблема от iPhone 6.

Не пропускай:  Видео показва как крадци обират Apple Store със стока за 27 000 долара

Вчерашното изображение обаче (трите, нови iPhone-а) показа iPhone 7s и iPhone 7s Plus със стъклени корпуси, което променя дизайна им. На теория – напълно нормално е, те да имат съвсем различни имена.

Все пак – и това не е задължително. Ще Ви припомним, че Apple промениха именоването на iPhone още с излизането на iPhone 7. Следвайки логиката, iPhone 7 трябваше да има изцяло нов дизайн… На практика обаче, той е третият модел на компанията с един и същ дизайн – този на iPhone 6 от 2014 година.

Същите “размисли и страсти” изживява и блогърът Джон Грубер. Той е убеден, че iPhone 7s и iPhone 7s Plus няма да се казват така. Вместо това, той очаква именоването да бъде – iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone 8 Pro, като “Pro” моделът разбира се ще бъде познатият ни юбилеен iPhone 8.

Как точно ще се казват новите iPhone-и? Едва ли някой може да каже нещо със сигурност. Факт е обаче, че Apple трябва добре да разяснят ситуацията.