ZTE е продал 2 милиона Blade смартфона до момента

    ZTE Blade се оказва доста успешен смартфон, като в същото време остава непознат за голяма част от потребителите. Той е по-известен на много от потребителите като Orange San Francisco. Става въпрос за бюджетен Android смартфон, който се предлага от мобилния оператор Orange. При него съотношението между цена и характеристики е доста добро, което е довело до високите му продажби.

    ZTE Blade се предлага в над 30 различни държави. Очаква се да излезе ъпдейт за телефона до Android 2.2 Froyo. Дори и след излизането на този ъпдейт, софтуера на телефона ще бъде леко остарял, но ниската цена и приличните характеристики се очаква да осигурят стабилните му продажби и в бъдеще.

    Orange вече се готви да предложи на своите потребители и друг евтин Android смартфон, който също ще бъде произведен от ZTE. Става въпрос за ZTE Skate, който Orange ще предложи като Orange Monte Carlo.

    В прес съобщение от ZTE се казва, че компанията е продала 2 милиона Blade смартфона до този етап. Тази цифра е доста впечатляваща, особено за неизвестен на потребителите смартфон. Тази бройка би трябвало да убеди ZTE да продължи да предлага евтини Android смартфони на „западните” пазари.

    ZTE очаква да достави общо 80 милиона телефона тази година, това би било повече от продадените миналата година 60 милиона устройства. Явно компанията очаква нарастване на продажбите с една трета спрямо предходната година.