[CES 2013] ZTE представиха Grand S с дебелина 6.9мм и 5 инчов 1080p екран

    Въпреки, че очаквахме представянето на ZTE Grand S, определено е вълнуващо, когато някой представи устройство от висок клас. ZTE не са кой знае колко популярни в България, но в Китай това не е така.

    ZTE Grand S е доста тънко устройство. Със своите 6.9мм (в по-тънката си част), ZTE Grand S е най-тънкото устройство с FullHD 1080p екран. Правим последното уточнение, най-малкото, защото преди два дни от Alcatel представиха супер тънкия One Touch Idol Ultra с дебелина едва от 6.45мм (но не е с FullHD екран).

    Впечатляващите му характеристики не свършват дотук. Смартфонът е задвижен с четириядрения Snapdragon S4 Pro на честота от 1.7GHz и има 2GB RAM. Работи с версия на Android 4.1 Jelly Bean.

    ZTE Grand S има 13MPx основна авто-фокус и предна 2MPx камери. И двете камери могат да записват Full HD 1080p видеа.

    Вградената памет в Grand S е 16GB, но за разлика от One Touch Idol Ultra, от ZTE са успели да вкарат и слот за разширяване на паметта с microSD карти.

    Grand S поддържа LTE мрежи и има батерия с капацитет от 1780mAh. Няма информация за продължителността на живота на батерията в режими на готовност и разговор. За устройство с толкова голям екран, можем само да се надяваме, че ще се справи добре.

    ZTE са наложили и собствен потребителски интерфейс върху Grand S, който можете да видите на видеото по-горе на колегите от PocketNow. Забелязва се известен лаг при работа с устройството, който може да се дължи на ранната версия на софтуера.

    ZTE Grand S ще се предлага в шест различни цвята и ще се пояи първо на пазара в Китай, някъде през първата четвърт на годината. Няма информация за цената.