Android P може да има жестове като на iPhone X

Google са публикували в блога си за наличието на “DNS-over-TLS” функцията в Android P (от Android P Developer Preview 1). В поста си обаче и вероятно случайно, са използвали скрийншот от устройство с Android P Developer Preview 2 (втора версия). Скрийншотът вече е премахнат, но XDA са запазили изображението, защото то вероятно разкрива един доста интересен момент…

Въпросният скрийншот от втората preview версия на Android P, намеква за жестове с платформата на Google, подобни на тези в iPhone X. Предоставени са две снимки – първата е на стадартната навигационна лента в Android (от Pixel 2 XL, работещ с Android P DP1), а втората е вече изтритият скрийншот.

Не пропускай:  Франция налага 50 милиона евро глоба на Google, за нарушаване на GDRP

Разликата е очевидна. Изобщо няма бутон за последно използваните приложения (Recent Apps), Home бутонът е изцяло променен и прилича все повече на лентата, изпълняваща жеста “home” в iPhone X, а Back бутонът е показан “контекстуално” (вероятно ще се показва само в определени ситуации).

Възможно ли е Android P устройствата да имат опция за управление с жестове, като тези в iPhone X? Защо не… Ще Ви припомним, че Xiaomi вече го направиха в новия MIUI 9.5 ъпдейт за Redmi 5 Plus.