[Google I/O 2013] Google пуснаха Play Music All Access в САЩ с месечен абонамент 9.99 долара

    Слуховете за новата услуга на Google за достъп до музика чрез месечен абонамент се оказаха верни. Вчера по време на keynote-a си, от компания анонсира Play Music All Access с месечен абонамент от 9.99 долара. Music All Access включва огромен каталог от песни, които може да слушате веднага без нуждата от закупуване на отделни албуми. Към момента, услугата е налична само за потребителите в САЩ, които имат възможност да я изпробват безплатно в рамките на 1 месец. Очаква се скоро тя да се появи и в други страни.

    Само преди 2 години, Google стартираха Play Music с възможността да качите 20 000 песни от своя компютър директно на техните сървъри. Миналата година започна и продажбата на музика в Play Store и логично следващата стъпка бе да се предложи услуга за достъп до музика чрез месечен абонамент. Добра работа.

    С появата на тази услуга, от Google обновиха мобилното и web приложение Play Music. Сега те имат нов приятен изчистен интерфейс, който е много сходен с обновения външен вид на мобилния Play Store. Сега много по-лесно и бързо ще може да откривате нови и интересни изпълнители, ще се показват предложения за конкретния потребител в зависимост от това каква музика слуша, има лесна редакция на списъка с песни и куп други все хубави и полезни неща.

    Цялата Ви музикална колекция до този момент от закупени песни и албуми в Play Store, както и качени от компютъра Ви, ще се слее с музиката, достъпна чрез All Access.

    Google Play Music All Access ще срещне тежката конкуренция на Spotify, което вече има преднина с 24 млн. активни потребители и 6 млн. плащащи. Въпреки всичко, новата услуга на Google е нужна на компанията, за да засили позициите им сред мобилните потебители и фенове на музиката.

    За съжаление, Play Music услугата не е достъпна към този момент в България, съответно няма да видим и допълнението към нея All Access. Надяваме се скоро нещата да се променят и българските потребители също да могат да я използват.