Nokia Play To позволява показването на снимки и видео на екрана на телевизора

    Nokia Play To е ново безплатно приложение за Windows Phone устройства, което можете да свалите от Beta Labs. Приложението отново е ексклузивно за собствениците на Lumia устройства на Nokia с WP операционна система. Благодарение на него, те могат да показват своите снимки и видеа на екрана на своя телевизор, лаптоп, друг смартфон, таблет или игрова конзола.

    Използва се DLNA технологията и споделянето на съдържанието се осъществява докато двете устройства са в една WiFi мрежа. Много от потребителите се затрудняват с използването на DLNA. Приложението на Nokia решава този проблем като използва изчистен интерфейс и прави работата с DLNA значително по-лесна за потребителите.

    Приложението все още е beta версия, което означава, че не всичко в него работи перфектно. За момента показването на видео на Sony BRAVIA телевизори не работи добре. Липсата на Media Server означава, че Xbox 360 и PS3 устройствата не могат да видят Lumia устройството. Видеа с висока резолюция също създават проблеми на този етап.

    Напомняме ви, че наскоро Nokia ъпдейтнаха своите Nokia Maps и Nokia Drive приложения за Lumia серията, както и своето Nokia Music приложение. Изглежда, че Nokia сериозно са се захванали да подобрят екосистемата на Microsoft и да бъдат доста по-напред от другите производители на Windows Phone устройства. Към момента, допълнителните приложения от Nokia за Windows Phone телефоните им, са Nokia Contacts Transfer, Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Music, Nokia App Highlights, а вече и Nokia Play to. Добра новина за феновете е, че всички те са безплатни за собствениците на Lumia серията. Можете да изгледате нашето Nokia Lumia 800 видео ревю и да се запознаете както с операционната система, така и с допълнителните приложения от Nokia.