Samsung представиха услугата Video Discovery на MWC 2013

    След представянето на HomeSync Android TV box устройството и демото и, от Samsung ни показват и новата си услуга за търсене и гледане на видео съдържание с името Video Discovery. Чрез нея потребителите лесно ще могат да търсят и намират различно видео съдържание под формата на филми, сериали, както и локални ТВ канали.

    Във видеото може да се види демонстрация на Video Discovery върху таблета Galaxy Note 8.0 и Smart TV на Samsung. Приложението на таблета включва и опция за дистанционно управление, чрез което може да намалявате и увеличавате звука на своя телевизор, да превключвате между каналите и т.н. Самото съдържание може да се преглежда по няколко различни начина – като стадартна ТВ програма по часове, по жанрове или какво се излъчва в момента.

    Когато решите да потърсите филм чрез търсачката на приложението, ще се покажат резултати от различни доставчици на съдържание като Blockbuster и Netflix например (само за САЩ). Много лесно ще може да закупите избрания от вас филм или сериал, след което да го гледате на таблета или телевизора.

    Video Discovery услугата трябва да стартира през април месец.