Amazon ще пусне 10-инчов таблет преди празниците?

    Amazon показа своя първи таблет, Kindle Fire, преди по-малко от седмица. За момента потребителите от САЩ могат да правят предварителни поръчки, като устройства ще им бъдат изпращани в средата на ноември месец. Потребителите от останалата част на света не могат да правят дори и предварителни поръчки за таблета. И въпреки това, само за един ден са направени 95 000 предварителни поръчки за Kindle Fire. Изглежда, че хората от Amazon са се справили доста добре с Kindle Fire и потребителите харесват и искат тяхното устройство.
    Твърди се, че големите продажби на Kindle Fire са накарали Amazon да реши да пусне още един таблет на пазара. Той ще бъде с 10” екран (оригиналният Kindle Fire има 7” екран). 10-инчовият таблет ще излезе на пазара преди коледния сезон.

    Foxconn е компанията, която произвежда оригиналния Kindle Fire. Според слуховете, Amazon е поръчал производството и на 10-инчовия таблет на същия производител. За момента няма информация относно спецификациите или цената на очаквания 10” таблет.