Amazon и Google с безплатен стрийминг на Amazon Music и YouTube Music за гласовите си асистенти

google_play_music

Amazon и Google предлагат безплатни версии на стрийминг, музикалните си услуги, за умните си висоговорители (Alexa и Google Home). Amazon Music може да се използва безплатно на устройствата на Alexa, а YouTube Music, може да се използва безплатно в устройствата на Google Home устройствата.

На практика, и двете компании правят едно и също нещо – безплатните версии на музикалните им услуги са с реклами, също както е при Spotify.

Amazon Music ще се използва безплатно и с реклами на виртуалния асистент Alexa. Ако кажете на Alexa да пусни музика от 80те години например – тя ще намери подходяща радио станция, но пуска и реклами. В случай, че си платите за Amazon Prime – ще получите Amazon Music Unlimited, където няма реклами.

YouTube Music пък, може да се слуша безплатно на Google Home виртуалните асистенти. Всъщност, това е същата услуга, която предлага безплатно слушане от Google Play Music услугата на компанията.

Безплатният достъп до Amazon Music, е достъпен за потребителите на Alexa в САЩ, a безплатният достъп до YouTube Music за Google Home се предлага в САЩ, Канада, Мексико, Австралия, Великобритания, Ирландия, Германия, Франция, Италия, Испания, Швеция, Норвегия, Дания, Япония, Холандия и Австрия.