Официалното становище на Samsung за повредените дисплеи на Galaxy Fold

Вече писахме, че някои ревюъри са повредили дисплея на Galaxy Fold, още през първите дни на тестовете си. В някои случаи, повредата би могла да е премахването на защитния слой на дисплея (което твърдят, че не е било изрично упоменато на кутията), докато в други е имало повреда дори при внимателна работа със сгъваемия смартфон.

Интересно ни беше, какво ще кажат Samsung по темата. Сега, компанията е направила официално изявление, което гласи (приблизителен превод):

“Ограничен брой ранни версии на Galaxy Fold бяха предоставени на медии за ревю. Получихме няколко доклада, отнасящи се за проблеми с основния дисплей. Ние лично ще инспектираме тези бройки, за да определеним причината за проблема.

Няколко от ревюърите съобщиха, че са премахнали защитния слой на дисплея, причинявайки повреди по екрана. Основният дисплей на Galaxy Fold разполага със защитен слой, който е част от структурата на дисплея, предназначена да предпазва екрана от нежелани драскотини. Премахването на този слой или добавянето, може да причини повреда. Гарантираме, че тази информация, е ясно предоставена на нашите клиенти”

(чрез TheVerge)

Не пропускай:  Bixby вече не е акцент в смартфоните на Samsung?

Научихме три неща…

  • Samsung ще изследват проблема задълбочено
  • Не трябва да се премахва защитния слой на Galaxy Fold
  • Samsung ще се погрижат, това с “непремахването” на слоя, да е ясно упоменато в бъдеще

Остава да видим, какво ще се случи с Galaxy Fold след седмици или месеци употреба…