Android е най-разпространената мобилна платформа в САЩ

    Изглежда, че новите собственици на смартфони в САЩ предпочитат устройства с мобилната платформа на Google. Само преди три месеца, потребителите предпочитаха BlackBerry устройства пред Android. iOS остава на трето място, като в предпочитанията на потребителите към мобилната платформа на Apple няма промяна.

    На пазара на смартфони в САЩ, най-предпочитаната платформа е Android. 34.7% от абонатите в САЩ използват Android, а 27.1 – BlackBerry. Тримесечният период, за който се отнасят данните, започва от 11 декември и завършва на 10 март. За сравнение, през предишния тримесечен период пазарния дял в САЩ на BlackBerry (RIM) е бил 31.6%, на Android (Google) – 28.7%, iOS (Apple) – 25%.
    В момента на четвърто и пето място са Microsoft (7.5%) и Hewlett-Packard – Palm OS (2.8%).

    Броят на потребителите, притежаващи смартфон, е нараснал с 15% и е стигнал 72.5 милиона, като много от новите притежатели на смартфони са избрали Android. Броят американци, които използват някакво мобилно устройство, е 234 милиона, около 75% от населението на САЩ.

    Samsung продължава да заема първо място сред мобилните производители и има пазарен дял 24.5% . LG е на второ място – 24.5%, Motorola – 15.5%, RIM – 8.4%, Apple – 7.9%.

    Няма почти никакви промени в нещата, които са използвали потребителите. Изпращането/получаването на текстови съобщения е най-популярната дейност – 68.6%. Използването на уеб браузър е на второ място – 38.6%, използване на свалени приложения – 37.3%, използване на социални мрежи – 27.3%, използване на игри – 25.7%, слушане на музика – само 17.9%.

    В сравнение с предишното тримесечие, използването на уеб браузър е нараснало с 2.2%, използването на свалени приложения – с 2.9%, социални мрежи и блогове – 2.6%, игри – 2.5%, слушане на музика – 2.2%, изпращане на текстови съобщения – 0.6%.

    Докладът включва данни само за САЩ, но Android става все по-популярна платформа в целия свят. В това проучване са участвали 30 000 американски потребители, които са били на възраст на и над 13 години.

    Източник: www.mobile-tech-today.com