[scratch test] Драска ли се лесно Apple iPhone 5? Или пък не?

    Изглежда, че изпускането на iPhone 5 не е достатъчно и мрежата е пълна с видеа показващи колко лесно (или трудно) iPhone 5 може да бъде надраскан гърба на телефона.

    Всъщност всичко започна в петък (21.09), с картинка на потребител sharingan_sasuk от форума на overclockers.co.uk. Постът му във форума е доста кратък, но той твърди, че нанесените щети на гърба на телефона са нанесени от SIM card tray-а и връзка с ключове. SIM card tray-а е надраскал самия гръб, докато ключовете са се включили на ръбовете на телефона (снимка 2).

    В случай, че може да се вярва на снимката, положението никак не изглежда добре. Попаднахме обаче, на още ентусиасти в интернет опревергаващи лесното надраскване на iPhone 5 (видео 1).

    На второто видео, “експерт по надраскване на скъпи играчки” е тествал доколко наистина е издръжлив iPhone 5 и дори е направил сравнение с iPhone 4S (iFixit).

    И двете видеа са доста интересни и Ви препоръчваме да ги изгледате. Пожелаваме Ви приятно гледане.

    Ние пък ще обобщим резултатите в следното изречение: Пазете телефоните си и не ги подлагайте на подобни тестове. Те са при Вас, за да Ви помагат. Хубав ден от нас.