Apple патентова Text-To-Speech/Speech-To-Text конвертиране в телефонни разговори

    Има ситуации, в които не е удобно да вдигнете телефона, когато ви звъни, но в същото време се налага да вдигнете. Например, ако сте на концерт, театър или кино и ви звънне телефона е неудобно да говорите. Но е възможно да не можете да не проведете този разговор. Какво правите в тази ситуация?

    Apple работи по решение на проблема. Компанията е подала заявление за патентоване на конвертор на текст в говор и на говор в текст (text-to-speech/speech-to-text). Системата е различна от съществуващите в момента системи за конвертиране на говор в текст.

    Text-To-Speech услугата в Android е насочена основно към търсене и навигация. Услугата, върху която Apple работи, ще бъде използвана за предаване на синтезиран глас по телефона. Какво означава това на практика? Ако сте в ситуация, при която е неудобно да говорите по телефона, ще имате възможност да изписвате нещата, които искате да кажете. Телефонът ще превърне изписания текст в синтетичен глас. Ако се намирате в ситуация, при която е шумно около вас и не чувате това, което ви казват от другата страна, ще имате възможност да изберете телефонът ви да преобразува звукът в текст и вместо да се опитвате да чуете какво ви казват от другата страна, ще можете да прочетете нещата.

    Не е ясно дали и кога ще видите тази опция в мобилните телефони на Apple. Но изглежда като нещо, което може да бъде полезно в определени ситуации.

    Източник: www.mobilecrunch.com