Apple представиха Apple Watch Series 3 с LTE свързаност

Новият Apple Watch Series 3 вече официално съществува. Голямата новост тук е поддръжката на LTE, което означава, че Apple Watch Series 3 ще е “свързан” към мрежата, без да е наложително да е свързан към iPhone.

Цените на Apple Watch Series 3 Cellular, започват от 399 долара в Щатите. Версията без LTE струва 329 долара. Предварителните заявки стартират този петък (15 септември), а по витрините на магазините ще бъдат от 22 септември.

Наличието на LTE в Apple Watch Series 3 означава, че потребителите ще могат да правят и получават обаждания, без да е необходимо да носят iPhone-а си. Умният часовник ще използва различна връзка, когато е далеч от мобилния телефон, но все пак ще се използва същия номер. Това разбира се е добре, защото ще получават и всички съобщения, чатове в месинджъра и мейли, без да носят в себе си смартфона.

Не пропускай:  Още рендъри на iPhone SE 2. Анонсът се отлага за септември?

Рекламата на Apple Watch Series 3 Cellular включва и достъпа до цялата музика в Apple Music, без свързаност към iPhone. Иначе казано, ако излезете да спортувате – спокойно можете да оставите смартфона у дома и да си “джиткате” от часовника.

Apple Watch Series 3 има двуядрен чипсет, който е с до 70% по-добра производителност от предходния и W2 чип подобряващ Bluetooth-а, безжичната му свързаност и енергийната ефективност. Ще се използва e-SIM.

Тим Кук изтъкна, че удовлетвореността на потребителите на Apple Watch е 97% и че умният им часовник, вече е номер 1 по продажби в света.

Тепърва ще разберем, как точно ще сработи тази eSIM с нашите оператори.

Вижте новите iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X.