Apple Watch отново спасява живот

Според мнозина, Apple Watch е най-добрият умен часовник на пазара. Акцентът е върху мониторинга на здравето на потребителя и устройството разполага с впечатляващи възможности за наблюдение на сърдечния ритъм. През 2019 година, имаше редица случаи, в които Apple Watch спаси живота на собствениците си. Очертава се и 2020 година да протече по същия начин…

Само няколко дни след началото на 2020 година, в мрежата се появи първия случай, в който мониторинга на сърдечния ритъм в Apple Watch спасява живота на бразилец.

Jorge Freire се е прибирал от пътуване до Сао Пауло, когато неговия Apple Watch е започнал да вибрира постоянно. На екрана е имало съобщение “Your heart rate has been over 140 for over 10 minutes” (сърдечният Ви ритъм е над 140 за повече от 10 минути).

Не пропускай:  Apple пускат iOS 13.5.1 с "важни актуализации по сигурността"

Jorge е проверил показателите и установява 170 удара в минута, което е изключително висока стойност, като се има предвид, че просто е ходил. Отива в болница и предоставя данните от Apple Watch. Бил е посетен веднага от лекар, който започва лечение на тахикардия (сериозно сърдечно заболяване, което може да завърши по най-лошия начин).

След като споделя историята си, Jorge Freire с изненада установява, че е получил личен имейл от Тим Кук (CEO на Apple). В кратко съобщение, Тим Кук му благодари, че е разказал за случилото се, защото тези истории вдъхновяват Apple, да продължат да развиват технологиите си.