Asus Transformer 2, четири ядрен таблет с Ice Cream Sandwich, ще излезе през Q3

    Помните ли четирите таблета, които Asus представи по време на CES 2011? Asus Transformer беше един от тях и се оказа доста успешен Android Honeycomb таблет. Компанията продаде над 400 000 устройства за първите шест месеца от излизането му.Тайвански уебсайт твърди, че компанията работи по следващия Asus Transformer. Вторият Transformer се очаква да има четири ядрен процесор от NVIDIA – Kal-El. Честотата на процесора ще се запази 1GHz, но повечето ядра ще осигурят по-добър мултитаскинг на устройството. Различните приложения ще бъдат обработвани от различни ядра на процесора, което означава, че таблетът ще бъде много бърз.

    Вторият Transformer ще бъде с операционна система Android Ice Cream Sandwich. Тази нова версия на Android се очаква да бъде обща за различни типове устройства (таблети, телефони, електроуреди). Новата версия на платформата ще има по-добра интеграция с услугите на Google, нови възможности, повече функции и свеж вид.

    Според слуховете, Asus Transformer 2 ще излезе на пазара през месец октомври или ноември. До този момент Google не е споменал дали Ice Cream Sandwich ще има оптимизация за четири ядрени процесори.

    Предлагането на четири ядрен процесор с операционна система Android Ice Cream Sandwich може да направи Asus един от големите производители на Android таблети, наравно с Motorola и Samsung.