BlackBerry Priv няма да получи ъпдейт до Android 7.0 Nougat

BlackBerry-Priv

BlackBerry Priv още няма пълни две години от излизането си на пазара, но явно вече е “стар” в очите на компанията. Priv излезе с Android Lollipop, получи ъпдейт до Marshmallow, но няма да “види” Nougat…

Marshmallow е последната голяма версия на Android, която ще получи BlackBerry Priv. Ще продължи да получава пачове по сигурността, но няма да получи голям ъпдейт до Nougat. Или поне така твърди Alex Thurber, главен мениджър в BlackBerry Mobility Solutions…

Според думите му, за да стане реалност ъпдейт до Android Nougat за BlackBerry Priv, е необходимо събираме на всички екипи, работели по създаването на смартфона, което е почти невъзможно. Знаете, Priv бе последния смартфон, създаден от самите BlackBerry, което го поставя в тази “трудна позиция”. Смартфоните на BlackBerry вече се произвеждат от TCL и китайците ще участват в реализирането на ъпдейти за тях.

От друга страна, Alex Thurber заявява, че BlackBerry KEYOne ще получи Android 8.0 Oreo в даден момент. Същото важи и за следващите смартфони от BlackBerry и TCL.

Интересен е моментът с DTEK50 и DTEK60. И двата смартфона са произведени от TCL и би било редно да получат ъпдейт до Android Nougat. Thurber заявява, че все още няма официална информация по темата, но ще има в близките седмици.