Делото на Sony срещу Geohot приключи. Наложена е постоянна възбрана на Geohot

    Беше постигнато споразумение между Sony Computer Entertainment America (“SCEA”) и хакерът George Hotz (“Geohot”) на 31 март 2011 г. Наложена е постоянна възбрана на Geohot.

    И двете страни изразяват задоволство, че съдебният спор е разрешен бързо. Мотивацията на Sony за завеждане на делото е желанието им да защитят своята интелектуална собственост и своите потребители. Те вярват, че постигнатото споразумение ще постигне тази цел.

    Geohot: “Моето намерение не беше да причинявам вреда на потребителите или да улесня пиратството. Щастлив съм, че делото приключи.”

    SCEA обвини Hotz, че е нарушил федерален закон, като е публикувал информация за системата за сигурност на PlayStation 3 конзолата и софтуер, който според SCEA, може да бъде използван, за да прескочи системата за сигурност на конзолата и да позволи на потребителите да играят пиратски видео игри.

    SCEA: “Ние искаме нашите потребители да се наслаждават на нашите устройства и продукти в безопасна и забавна среда и искаме да защитим работата на талантливите инженери, художници, музиканти и дизайнери на игри, които правят PlayStation игрите и поддържат PlayStation Network.”

    „Оценяваме желанието на г.н Hotz да се отнесе към правните проблеми в този случай и да работи с нас, за да се достигне до бързо решаване на проблема.”

    Източник: blog.us.playstation.com