Google Maps приложение за iOS 6 чака одобрение от Apple

    Има какво да се желае от Maps приложението, включено в iOS6. След ъпдейт до iOS 6, потребителите губят Google Maps и вместо него получават Apple Maps. Научихме, че от Google, са направили ново Maps приложение, специално за iOS 6. Според източника на информацията, въпросното приложение ще се появи след време, без да бъде уточнено точно кога можем да очакваме това да се случи. Няма официално изявление относно Google Maps приложение за iOS 6, но след появяването на подобно приложение, то трябва да бъде одобрено от Apple. Тук идва въпросът, дали това приложение ще получи одобрение. Възможно е от Apple да не го одобрят, защото до конкурира съществуваща функционалност, тази на Apple Maps.

    Попаднахме на информация, според която iOS 6 версия на Google Maps, вече е била изпратена на Apple и чака одобрение. Този период може да продължи доста дълго. На Apple отне около година да одобрят Google Voice.

    Dan Cobley, Google UK, споделя пред Bloomberg, че потребителите, които желаят да използват Google Maps след инсталиране на iOS 6, трябва просто да отворят Google Maps в браузъра на своя телефон (таблет) и да създадат шорткът към страницата директно на “Home Screen”-а си.

    Ние пък, препоръчваме да използвате картите на Nokia като алтернатива. Просто отворете maps.nokia.com в браузъра на телефона (таблета) и по същия начин създайте шорткът на Home Screen-а. Nokia Maps ще Ви осигури и гласова навигация.