Нови телефон и таблет от HTC

    Появи се информация относно две нови устройсва от HTC.

    Първото устройство се появи в известния GLBenchmark тест. Още не е известно името на новия модел. Знае се кодовото му име “evitareul” и номера PM63100. Напомняме Ви, че кодовото име на One X беше “evita”. От тази информация, се смята, че PM63100, може би ще е подобрена версия на One X.

    Телефонът ще бъде с NVIDIA Tegra 3 quad-core (4-PLUS-1) процесор, но на тактова честота от 1.7GHz (с 200MHz повече от европейската версия на One X). Екранът е с 1196 х 720p HD резолюция, но на този етап няма информация относно размера. В момента, устройството работи с версия на операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwich, но до излизането му на пазара има време и се надяваме да излезе с Android 4.1 Jelly Bean.

    Второто устройство от HTC, също предизвиква интерес. Става дума за таблета Vertex или Vertex HD. Към момента, за него се знае, че ще бъде с quad-core NVIDIA Tegra 3 процесор на тактова честота 1.3GHz, ще има екра с резолюция 1280 х 800 пиксела (няма информация за размера). Отново – към момента е с Android 4.0.3, но има надежди до официалната поява на пазара, да е с Android 4.1 Jelly Bean. Vertex (Vertex HD) има 2MPx задна камера и 1.3MPx предна за видео разговори. Поддръжа се Bluetooth 4.0 и Beats Audio.

    GLBenchmark