Какво можем да очакваме от iPhone 5

    Малко след излизането на пазара на iPhone 4S в интернет пространството започнаха да се появяват слухове относно следващия модел iPhone. Колегите от intomobile.com са систематизирали слуховете за различните елементи на очаквания телефон, като са определили кои от слуховете звучат логично и кои най-вероятно няма да се окажат истина.

    Екран

    Появяват се множество слухове, че следващия iPhone ще има 4“ екран. За сравнение екранът на iPhone 4S е 3.5“. Вероятно размерът на самия телефон няма да бъде много по-голям от размера на предишния модел. Очакваме от Apple да увеличат броя пиксели в екрана, като запазят retina плътността на пикселите. В резултат разработчиците ще трябва да преработят своите приложения за новия екран.

    Панел

    В интернет пространството се появиха снимки, според които панелът на iPhone 5 (или както ще се казва следващия iPhone) ще има метална част в панела. Телефонът ще бъде малко по-тънък от предишния модел, гърбът му ще бъде плосък, като панелът на телефона ще бъде основно метален, за разлика от панела на iPhone 4S, който е стъклен.

    Dock connector

    От изтеклите в интернет пространството снимки се вижда, че dock конекторът, намиращ се в долната част на телефона, е по-малък от този в предишните модели. По-късно се появи информация, че Apple ще замени 30 пиновия dock конектор с 19 пинов конектор. По малкия конектор ще позволи да Apple да използва освободеното място, за други компоненти, но потребителите може да не оценят този факт, когато се окаже, че техните стари аксесоари не са съвместими с новия телефон.

    RAM памет, процесор

    Колегите от 9to5Mac са открили в сорс кода на iOS 6 beta да се споменава 1GB RAM. iPhone 4S има 512MB RAM памет, логично е от Apple да увеличат RAM паметта в своя следващ смартфон. Появиха се и слухове, че iPhone 5 ще има четириядрен процесор. Това ще направи устройството доста по-бързо от предишния модел.

    4G LTE

    Очакваме следващия iPhone да поддържа 4G LTE свързаност, което не е изненадващо. Последния модел iPad също поддържа 4G LTE свързаност.

    Дата на представяне и излизане на пазара

    iPhone 4S беше представен през месец октомври. Появиха се слухове, че тази година от Apple ще представят своя следващ смартфон малко по-рано, вероятно през месец септември.

    Колегите от coolsmartphone.com смятат, че от Apple ще представят своя следващ смартфон доста по-рано – още на 7 август. Твърди се, че информацията идва от вътрешен източник, който иска да остане анонимен. Възможно е това да е така, но е възможно и информацията да е измислена, с цел да се привлече вниманието и някой уеб сайт да увеличи своя трафик.
    До 7 август остава по-малко от месец. Скоро ще знаем със сигурност дали от Apple ще представят своя нов смартфон тогава или не.