iOS и Android с огромен ръст при мобилните телефони

    Компанията Flurry Analytics е публикувала интересни данни за пазара на смартфони. Оказва се, че iOS и Android се развиват с наистина невероятна скорост.

    През 90те години, по време на интернет бума, възприемането на уеб-а се случва с невероятно бързи темпове. Въпреки това, следващите цифри показват, че iOS и Android е надскочил техния ръст поне двойно. При бум-а пък на стандартните компютри (80те години), положението е още по-интересно – над 10 пъти по-бързо приемане на смартфоните с iOS и Android.

    През месец юли 2012 година, компанията е изчислила, че са използвани над 640 милиона iOS и Android устройства. Китай е един от пазарите, на които продажбите на смартфони расте най-бързо. За една година продажбите на iOS и Android устройства там са нараснали с над 400%.

    През второто тримесечие на 2012 година 68.1% от пазара на смартфони се държи от мобилната платформа Android. Второто място се държи от мобилната платформа iOS. Очакваме след излизането на iPhone 5 пазарният дял на iOS да се увеличи.