iPhone 5S през юни със Super HD екран, NFC и в 6-8 цвята?

    Вече писахме, че има слухове за появата на iPhone 5S през месец юни 2013 година. Видяхме и снимка на корпус, за който се смята, че е на новия iPhone 5S.

    Според анализаторът Peter Misek от Jefferies & Company, iPhone 5S (предполага се, че така ще се казва), ще бъде със “super HD” екран и камера, вграден NFC чип и по-добра батерия, като не се споменава да е с по-голям капацитет.

    Смята се още, че iPhone 5S ще се предлага в повече цветове от предишните поколения – от 6 до 8 цвята, както е при iPod-ите на компанията. За сведение, всички iPhone-и до момента с изключение на iPhone1 (original iPhone), са се предлагали в два цвята – черен и бял.

    Всичко това звучи много интересно, стига да се окаже истина. Съгласни сме, че Apple могат да направят цветни iPhone-и, дори ако запазят алуминиевото unibody, но ако не подобрят защитата му, това по-скоро би им привлякло негативи, отколкото позитиви. Нямаме нищо против и Super HD екрана, каквото и да означава точно. По-високата резолюция винаги е добре дошла. Това, което ни притеснява е поддръжката на NFC. От Apple изглежда са привърженици на Bluettoth 4.0 и е малко вероятно да използват NFC, само защото и другите производители го използват.. Все пак, не е невъзможно да се случи.