Nokia Lumia 800 пристига в България

В случай, че сте фенове на новата мобилна операционна система на Microsoft и фенове на Nokia по принцип – имаме добра новина за Вас. Дългоочакваният момент дойде. Nokia Lumia 800, първият Nokia Windows Phone телефон, пристига в България. Нещо повече – изглежда, че пристига на няколко фронта едновременно.

Снощи попаднахме на tweet от Глобул, в който се съобщава, че Nokia Lumia 800 ще може да бъде намерена в магазините на Глобул, Германос и официалните партньори от април месец.

По същото време, Nokia Lumia 800, ще се появи и в магазинната мрежа на Виваком. Нещо повече, като официален спонсор на конкурсите в Мача на звездите, който ще се проведе на 7-ми април в Арена Армеец с участието на Денис Родман, VIVACOM ще награди победителите в 6 категории с хитовия смартфон Nokia Lumia 800. С първата Nokia с Windows ще се сдобият отличилите се в три конкурса – най-добър стрелец, най-добър забивач и най-добри баскетболни умения. Същата награда ще получат и най-добрият играч на мача, най-добрият млад играч на мача и един от феновете, гласували за избор на отбор в сайта www.all-star.bg, който ще бъде определен с томбола.

Засега няма информация дали моделът ще се предлага и от М-Тел.

На официалната страница на Nokia, отново главен герой е Nokia Lumia 800 с надпис “Очаквайте скоро”. Има и кратки демо клипчета на някои от основните моменти в телефона.

Nokia Lumia 800 е първият модел на финландците с операционна система Windows Phone Mango и са се справили повече от чудесно. От Nokia са се постарали да добавят и няколко собствени приложения за Windows Phone като Nokia Contatcs Transfer, Nokia Highlights, Nokia Maps, Nokia Drive, Nokia Music а отскоро и Nokia Play To. Всичко за самия телефон и операционната система, можете да видите в нашето Nokia Lumia 800 видео ревю.

През месец април, освен Nokia Lumia 800, на българският пазар официално ще се появи и Nokia Lumia 710.

А сега да се върнем на видеото горе. Поздравяваме Ви с една от най-забавните реклами на модела, на които сме попадали. В случая – на оператора Telus.