Патент разкрива поддръжка на S Pen в следващия Galaxy Fold 2 на Samsung

Galaxy Fold на Samsung не е сред успешните устройства на компанията. Въпреки безспорната иновация със сгъваем дисплей, смартфонът продължава да създава проблеми на корейците. Samsung обаче няма да се предадат толкова лесно и явно планират второ поколение Fold – Galaxy Fold 2.

Според LetsGoDigital, Samsung работят върху Galaxy Fold 2 или поне са подали патент за подобно устройство на 26 август, 2019 година. В него се вижда Galaxy Fold 2, но този път с поддръжка на S Pen.

Нещо повече, патентът описва, че S Pen ще може да се използва както при “разгънат”, така и при “сгънат” смартфон, както и да се “влачи” съдържание от едната страна на екрана към другата, което би увеличило продуктивността на потребителите.

Не пропускай:  Ето как ще изглежда Galaxy Z Fold 2

От известно време има слухове, че Samsung ще обединят Galaxy S и Galaxy Note сериите си от смартфони. Звучи логично, защото разликите между тях са все по-малки. Подобно “сливане” и наличието на нова и по-скъпа Galaxy Fold серия, би запазило представянето на смарфони във високия клас два пъти годишнп. Последното е чиста спекулация, но има логика да се случи. Предстои да разберем.