Колко доволни са потребителите от Siri?

    Когато Apple представи Siri, компанията я представи като личен асистент, т.е. асистент, който ще помага на потребителите в много от техните ежедневни задачи, като настройване на записи в календара, откриване на магазини или услуги в района, изпращане на съобщения и email-и, откриване на информация и други.

    От Park Associates са направили проучване върху мнението на потребителите за Siri. 87% от собствениците на iPhone 4S използват поне една възможност на Siri всеки месец. Най-популярните неща, за които потребителите използват услугите на Siri, са набирането на телефонни номера и изпращането на текстови съобщения. Много от потребителите използват Siri само за тези стандартни команди и не се възползват от многото други неща, за които Siri може да им помогне.

    32% от анкетираните потребители никога не са използвали Siri, за да си пуснат музика, 35% никога не са настройвали среща в своя календар с помощта на Siri, 30% от потребителите никога не са използвали Siri, за да изпратят e-mail. 26% от потребителите са изпращали e-mail с помощта на Siri.

    55% от собствениците на iPhone 4S са доволни от Siri, 9% не са доволни, а останалите 36% са някъде между много доволни и недоволни.
    Като цяло можем да кажем, че по-голямата част от потребителите са доволни от Siri, но доста от тях не използват пълните възможности на виртуалния асистент, а само малка част от тях.