Предварителните поръчки за Galaxy S9 са наполовина по-малко от тези на Galaxy S8?

galaxy-s9-reimagined-camera

Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ бяха представени преди десетина дни и по всички “правила на играта”, се считат за най-големите конкуренти на iPhone X. Според последните доклади в мрежата обаче, това далеч не е така и търсенето на Galaxy S9 и Galaxy S9+ e чувствително по-малко от това на Galaxy S8 и Galaxy S8+ миналата година.

Според Yonhap News Agency, предварителните поръчки на Galaxy S9 са “почти същите или малко по-малко” от тези на Galaxy S8.

Служител на Samsung пък е коментирал “Ние вярваме, че предварителните поръчки на Galaxy S9 са сходни с тези на Galaxy S8”.

И в двата описани по-горе случая – не се споменават цифри и/или проценти.

Анализаторът Джеф Джонсън обаче, очертава една далеч по-мрачна картина на инвеститорите. Според източниците му от каналите за продажби, предварителните заявки за Galaxy S9 и Galaxy S9+ са намалели с около 50%, спрямо тези на Galaxy S8. А това са лоши новини за Samsung.

Не пропускай:  Samsung ще пуснат още поне два сгъваеми смартфона

В случай, че информацията му се окаже вярна, това означава че 2018 година ще се окаже трудна за всички – включително Samsung и Apple. Говори се, че и двете компании, няма да достигнат до прогнозираните продажби съответно на Galaxy S9 и iPhone X, което пък се превръща в лоша новина за целия смартфон бизнес…

Ето нещо и от нас… Време е Apple и Samsung да приемат фактите. Топ смартфоните им с всяка година стават по-скъпи. Това няма как да не повлияе на продажбите – със закъснение, но със сигурност.