Проблемът със сървърите на RIM вече трябва да е оправен

    Вчера имаше проблем със сървър на RIM, който остави милиони потребители без услуги. Когато се появи проблемът, представители на RIM споделиха, че технически екип на компанията работи, за да възстанови нормалната работа на услугите възможно най-бързо. От RIM се извиниха на своите потребители за неудобството и обещаха да публикуват актуална информация по проблема. Този проблем засягаше потребители от Европа, Средния Изток и Азия.

    Много корпоративни потребители споделят, че не са имали проблем с услугите на RIM. Това предполага, че проблемът е бил с BIS услугата на RIM (която е безплатна и предназначена за частни лица и малки фирми), а не с корпоративната BES услуга. Двете услуги използват различни сървъри на RIM.

    Проблемът, който се появи вчера с услугите на RIM, може да окаже негативно влияние върху компанията, която и без тези проблеми постепенно губи своя пазарен дял и се бори да запази мястото си.

    Email услугата за BlackBerry смартфоните вече е възстановена. Компанията предупреждава, че може да продължи забавянето на BBM съобщенията и browsing услугите, докато се работи по отстраняването на проблема.

    В България проблемът би трябвало вече да е отстранен. За да могат потребителите да се възползват безпроблемно от услугите на RIM, е необходимо да рестартират своите устройства. Въпреки това, някои български потребители се оплакват, че имат проблеми с BES услугите.