Какво стои зад 4-те S-а в iPhone 4S?

    Вместо Tim Cook да покаже iPhone 5, както се надявахме и очаквахме, той ни показа iPhone 4S. И тук идва въпроса, какво означава 4S? Ето някои варианти:

    Speed (Скорост). В iPhone 4S Apple е използвал A5 процесорът, който познаваме от iPad 2. Apple твърди, че той е до 7 пъти по-бърз от процесорът, използван в iPhone 4.

    Shooting (Снимане). Камерата в iPhone 4S е 8MP. В iPhone 4 камерата е 5MP. По-добрата камера на iPhone 4S може да заснема 1080p HD видео, да прави по-добри снимки, при това по-бързо.

    Siri. Новият виртуален асистент, с който можете да разговаряте на нормален език. Всъщност, Siri, приложение за iPhone до скоро съществуваше в Apple App Store. Хората, които вече са инсталирали приложението, ще могат да го използват само до 15 октомври. От Apple са направили известни подобрение в Siri и версията, която ще видим в iPhone 4S е различна от версията, която съществуваше, за останалите iOS устройства.

    Sprint. Това е един от най-големите мобилни оператори в САЩ. Предишните смартфони на Apple не са били предлагани от този оператор. iPhone 4S е първият Apple телефон, който потребителите на Sprint ще могат да използват. Най-често даваната причина от потребителите на Sprint да се отказват от техните слуги е била липсата на iPhone. Фактът, че Sprint ще предлага iPhone 4S, би трябвало да увеличи продажбите на телефона.

    Интеграция на Software (софтуер) и Services (услуги). iOS 5 и интеграцията на iCloud в мобилната платформа се очаква да направи потребителското преживяване още по-добро.

    Друго тълкуване на името на iPhone 4S можете да намерите тук.