Проучване на Google: 39% от потребителите на смартфони ги използват в банята

    Google е възложил проучване на поведението на американските потребители, свързано с техните смартфони. Според Google, целта на проучването е била да се разбере как потребителите ежедневно използват своите смартфони и как те им влияят при търсене, пазаруване, как отговарят на мобилни реклами.

    От проучването разбираме, че 93% от потребителите на смартфони ги използват у дома, 81% влизат в интернет, 77% ги използват за търсене, 72% използват своите устройства, докато използват и друга медия. Една трета от потребителите на смартфони ги използват, докато гледат телевизия, 45% ги използват за да управляват и планират своите дейности – планове за вечеря, пътувания и финанси. 39% са използвали своите смартфони в банята, една пета от потребителите биха се отказали от кабелната телевизия, но не и от смартфона си.
    77% от потребителите на смартфони използват своето устройство за търсене, 57% са търсили новини, 51% – място за вечеря, 49% – забавления, 47% – пазаруване, 32% – технология, 31% – пътуване, 26% – финанси, 17% – автомобили.

    Около 90% от потребителите са предприели действие в резултат от търсенето, като 53% са направили покупка. 24% са препоръчали марка или продукт на други в резултат от търсене, извършено с помощта на смартфон. 53% продължават да търсят онлайн информация, като търсят допълнителна информация от своите компютри.

    95% от потребителите на смартфони са търсили местна информация, 61% за позвънили на открита фирма, 59% са посетили тази фирма, а 44% са направили покупка. Потребителите, търсещи местна информация бързо предприемат действие – 88% са го направили в рамките на един ден.

    Проучването показва, че 79% от отговорилите използват своите смартфони, за да им помогнат при пазаруването, като 70% ги използват, докато са в магазина. 74% от използващи своите смартфони за пазаруване правят покупка. Смартфоните повлияват на покупките, независимо от начина, по който се извършват – 76% правят покупки от магазин, 59% купуват онлайн с помощта на компютър, а 35% купуват чрез своя телефон.

    27% от покупките, направени от мобилен телефон, са извършени през мобилен уеб сайт, а 22% – през приложение. Купуващите от своя смартфон са похарчили средно 300$ при покупки, направени през мобилния телефон през последната година. Неща за забавление, електроника и облекло са най-купуваните стоки.

    От проучването се разбира, че потребителите обръщат внимание на мобилните реклами. 71% от потребителите търсят от своя мобилен телефон в резултат на реклама, която са видели, а 82% от потребителите забелязват мобилните реклами. 42% от виделите мобилни реклами, кликват върху тях, 27% се свързват с фирмата, 35% посещават уеб сайт, 49% извършват покупка.

    Източник: techcrunch.com