Qualcomm: скоро ще има четири ядрени Snapdragon чипове

    По време на Qualcomm Upling конференцията Paul E. Jacobs, CEO на Qualcomm, сподели, че четири ядрения Snapdragon процесор идва скоро. Това не е изненадващо, но не се знае кога ще го видим в реални продукти и дали ще бъде достатъчно добър, за да се справи с конкуренцията.

    Qualcomm за първи път представи двуядрения Snapdragon процесор миналата година и все още не сме видели продукт на пазара, който да използва такъв процесор. Това скоро ще се промени, когато HTC Sensation 4G излезе на 15 юни и EVO 3D след няколко седмици.

    Jacobs не е споделил кога ще излезе четири ядрения Snapdragon процесор, но колегите от intomobile.com смятат, че това би могло да се случи и съвсем скоро.

    Не звучи много вероятно да се появят устройства, използващи четири ядрен Snapdragon процесор, преди да видим устройства, използващи четири ядрения Kal-El процесор на NVIDIA. Демонстрациите на устройство с Kal-El процесор изглеждат страхотно. Изглежда, че ще можем да видим страхотни игри за смартфони и таблети с Kal-El процесор. Очакваме излизането на първото мобилно устройство с Kal-El процесор през м. август тази година.

    Източник: www.intomobile.com