Samsung BT S Pen се появи по време на представянето на Galaxy Note 10.1

    Вече всички знаем за стандартния стайлъс, S Pen, който се предлага с Galaxy Note устройствата на Samsung. А сега компанията предлага и вариант на своя стайлъс с някои допълнителни опции – Bluetooth, микрофон и мини говорител. Въпросният стайлъс е BT S Pen (HM 1500).

    Колегите от пресата, присъствали на представянето на Galaxy Note 10.1 са получили „press kit”, в който е имало и BT S Pen. В кутията са открили AC адаптер, инструкции и 5 резервни върха за стайлъса (nib-ове). След като се сдвои BT S Pen с таблета, можете да го използвате за провеждане на телефонни разговори. Bluetooth-а, микрофона и говорителя правят тази опция възможна. Качеството на звука на S Pen е добро. S Pen има и възможност за вибрация, с която ви известява при входящи обаждания.

    Батерията на S Pen издържа 3 часа в решим на разговори или 120 часа в режим на готовност, поддържа Bluetooth 3.0, тежи 21 грама. Може да се използва с всички Galaxy Note устройства. Зареждането става през microUSB порт, който се намира точно над мястото за закачване.
    Все още няма информация на каква цена ще се предлага BT S Pen, нито кога ще се появи в търговската мрежа.

    Update: Добавено е видео на колегите от Engadget с демонстрация на BT S Pen.