[Слух] Apple ще представи два iPad таблета на 26 януари

    Колегите от digitimes.com твърдят, че имат информация за следващия iPad таблет. Според тях, ще има два варианта на таблета и те ще бъдат показани по време на iWorld събитието, което ще се проведе на 26 януари 2012 година. Те смятат, че новите два варианта на iPad, заедно с iPad 2, ще представляват пълна серия таблети, предназначени за бюджетния, средния и високия клас устройства на пазара. iPad 2 ще бъде директен конкурент на Amazon Kindle Fire. Двата нови модела ще бъдат от среден и висок клас.

    И двата нови модела ще имат 9.7“ екрани с QXDA резолюция (1536х2048 пиксела). От двете страни на екрана ще има диодни ленти, които ще увеличават яркостта на екрана.

    Основният доставчик на екрани ще бъде Sharp. Част от екраните ще бъдат произведени от Samsung Electronics и LG Display.

    Samsung ще произвежда четириядрения A6 процесор, който ще бъде използван в следващите iPad таблети. Компанията ще произвежда и CMOS сензорите за варианта на iPad, който ще има 5MP камера. Sony ще произвежда CMOS сензорите за варианта на iPad, който ще има 8MP камера.

    Simplo Technology и Dynapack International Technology ще произвеждат батерии с капацитет 14 000 mAh, които ще бъдат използвани в следващите iPad модели.

    Напомняме отново, че всичко това са само слухове на този етап. Очакваме част от нещата да са верни, но дали всичко от написаното ще се окаже вярно или само част от него, както и каква част, ще разберем, когато Apple представи своя следващ iPad таблет или своите следващи таблети.