[Снимки] iPhone 5 – по-висок и по-тънък от iPhone 4S

    В интернет пространството се появиха снимки на образци на модели на iPhone 5, които идват директно от завод в Китай. От снимките съдим, че новият модел iPhone ще бъде малко по-висок и по-тънък от последния модел на телефона, като ширината на устройството ще бъде запазена. Достоверен източник е изпратил снимки на метален образец на iPhone 5. Те показват размера на устройството, както и местата на антената, портовете и други.

    Екранът на iPhone 5 ще бъде по-голям от този на iPhone 4S, поради по-голямата височина на устройството и по-малкото разстояние до ръба, но разликата между размерите на екраните няма да бъде голяма. От доста време на пазара има Android телефони със значително по-голям екран. Камерата, намираща се на гърба на телефона, остава в горния ляв ъгъл, размерът изглежда същия, като на камерата на iPhone 4S. На гърба на устройството, между камерата и светкавицата, има микрофон, който ще бъде използван при видео разговори, както и за намаляване на шумовете, което трябва да подобри качеството на разговорите.

    От снимките се вижда, че iPhone 5 ще бъде малко по-висок от iPhone 4S, като ширината на двете устройства ще бъде еднаква. iPhone 5 е висок малко над 120 mm, докато iPhone 4S е 115.2mm. По-голямата височина ще позволи използването на по-голям (по-висок) екран.

    От изтеклите снимки не можем да сме сигурни какъв точно ще бъде размера на екрана на iPhone 5, но цялостния дизайн предполага малко по-голям екран, от този, използван в iPhone 4S. предполага се, че екранът на iPhone 5 ще бъде с диагонал 4“.

    От снимките можем да предположим, че антената на iPhone 5 ще бъде със същия дизайн, като антената на iPhone 4S.

    От доста време периодично се появяват слухове, относно следващия модел iPhone. От Apple не са потвърдили или отхвърлили тези слухове (което не е изненадващо), което означава, че нямаме никаква идея каква част от слуховете ще се окажат истина и каква – не. Ето някои от по-важните слухове, за очакваното устройство:

    – Телефонът ще има 4“ екран (предишните модели имат 3.5“ екран)
    – Устройството ще бъде по-тънко, възможно е дебелината му да бъде от 7.9mm до 9.3mm (колкото е дебел iPhone 4S)
    – Гърбът може да бъде метален, при iPhone 4S той е стъклен
    – Устройството ще бъде по-високо, което ще даде възможност да се използва малко по-голям екран от този в iPhone 4S
    – По-добра камера отпред, възможно е да поддържа HD качество
    – 4G LTE свързаност
    – Четириядрен процесор, вероятно A6
    – По-малък 19-пинов dock конектор
    – Възможно е телефонът да поддържа NFC технология и да включва Passbook опцията на iOS 6

    Източник: www.gottabemobile.com