Sony сподели подробности относно PlayStation NGP Vita

    Устройството, до момента познато като PlayStation NGP, получи официално име по време на E3, където Sony обяви, че следващото поколение PSP ще бъде известно като “PlayStation Vita”. В допълнение устройството ще поддържа WiFi и 3G и ще се предлага ексклузивно от AT&T.

    По време на прес конференцията Kaz Hirai, президент на Sony Computer Entertainment, е споделил, че партньорството включва достъп до над 2 400 AT&T WiFi hotspot-ове. Sony вече си партнира с Verizon за PlayStation телефона, по-известен като Sony Ericsson Xperia Play.

    Hirai е споделил, че PlayStation Vita ще има 5” OLED тъч екран с резолюция 960х544 пиксела. Устройството ще има четири ядрен ARM Cortex A9 процесор, двойна камера за augmented reality, два thumbstick-а и два тъч пада.

    PlayStation Vita ще има дълбока интеграция със социалните мрежи, ще включва възможност, наречена “Party”, която ще позволи двупосочен чат между играчите, дори и да играят на различни игри. “Near” опцията ще позволява игри, базирани на местоположение.

    Потребителите ще могат да започнат да играят игра на преносимото Vita устройство, а по-късно да продължат играта на своята конзола.

    Относно излизането на PlayStation Vita на пазара, Sony споделя, че това ще стане на време за коледните празници, без да дава повече подробности. WiFi моделът ще се предлага за 250$ при излизането си, а моделът, който поддържа 3G, за 300$.

    Източник: www.brighthand.com