[Видео] Google+ Android приложението

    Колегите от intomobile.com са свалили Google+ приложението за Android. Те са получили покана и са се регистрирали в Google+. И са направили кратко видео, което показва как работи приложението.

    Google+ е социална мрежа на Google, която донякъде наподобява Facebook. Хората от Google са добавили някои интересни възможности, които няма да намерите във Facebook. Circles (кръгове) дават възможност на потребителите да причислят своите приятели към различни групи – Приятели, Семейство, Колеги и други. Когато потребител публикува някаква информация в Google+, той избира коя група потребители да има достъп до публикуваната информация. Това изглежда много удобно. Обикновено човек иска да сподели различни неща със семейството си, с приятелите си, със своите колеги, с шефът. И нещата, които искате да споделите със своите приятели, в много случаи не е добра идея да стигнат до шефът ви.

    Google+ включва услугата Huddle, което е възможност за провеждане на групов чат. А това би било много удобно, когато искате да уговорите среща между няколко човека. Обикновено всички те са свободни по различно време и е много трудно да постигнете съгласие между всички тях, ако говорите с всеки отделно.

    Качването на снимки също е много лесно. А след като една снимка се качи в cloud, вие можете да изберете кои групи потребители да имат достъп до нея.

    Социалната мрежа на Google изглежда много интересно. Google е имплементирал някои добри идеи в нея. Но за всеки от нас, за да използва активно някоя социална мрежа, най-голямо значение има дали неговите приятели я използват. Защото колкото и страхотна да е платформата, не можем да я използваме сами.