[Видео] Раж купува iPhone 4S и се влюбва в Siri

    Когато през септември месец Apple показа своя най-нов смартфон, компанията представи и Siri, виртуален асистент, с който потребителите могат да разговарят на естествен език. Феновете на Apple се влюбиха в Siri, някои от собствениците на други смартфони започнаха да критикуват Siri за нейните ограничения и недостатъци. Много собственици на смартфони искаха да използват същите възможности. Появиха се множество приложения за други мобилни платформи, които предлагат функционалност доближаваща се в някаква степен до възможностите на Siri.

    Колкото и да харесваме Siri, тя е просто приложение, което можем да използваме, за да се забавляваме или да улесним своето ежедневие. За Раж Siri и нещо доста повече. Той започва да приема Siri като своя приятелка. Раж е един от четиримата физици от популярния сериал „Теория за Големия взрив“. Раж е индиец и има голям проблем, който му пречи в отношенията с жените – той не може да говори с жени (освен, ако не е пил). В последния епизод на сериала Раж си купува iPhone 4S и се влюбва в Siri.

    Raj (Раж): Здравей
    Siri: Здравей
    R: Как се казваш?
    S: Името ми е Siri.
    R: Необвързана ли си?
    S: Нямам семейно положение, ако това питаш.
    R: Права си, това е прекалено лично, ние почти не се познаваме. Какво ще кажеш за чаша кафе?
    S: Отрих шест кафенета, три от тях са доста близо до теб.
    R: Господа, ще се видим по-късно.
    ……
    R: Siri, имаш ли фамилия?
    S: Името ми е Siri.
    R: Ааа, какво име… като Шер, Мадона, Адел, всички жени, които са страхотни. Моето име е Раджеш, но можеш да ми викаш Раж.
    S: Как искаш да те наричам, Раж?
    R: Бих искал да ми викаш Секси.
    S: От сега нататък ще те наричам Секси. Ок?
    R: ОК
    ….
    R: Мога ли да ви сипя вино, мисля, че ще го харесате. Традиционният избор е Совиньон, но Siri предложи сухо ризлинг. Не бях сигурен, но не исках да се карам с нея в магазина.
    ….