VIVACOM отчита бум в търсенето и използването на 3G услугите си

    VIVACOM отчита увеличение на всички 3G услуги от началото на годината. Месец след пускането на новата услуга за неограничен мобилен интернет, Traffic Unlimited, се наблюдава петкратно увеличение на мобилните дейта услуги на компанията. За първите четири месеца на годината потребителите на мобилен интернет са се увеличили с над 60%, като до карая на годината се очаква броя им да се утрои.

    Броят абонати на VIVACOM Net&Call услугите се е увеличил двойно. Тази услуга също включва неограничен интернет от началото на м. май. Потребителите, които преди м. май са използвали тази услуга, също получават неограничен интернет.

    Потреблението на мобилни дейта услуги нараства с много големи темпове. Цените на тарифните планове спомагат за това. Тарифните планове, включващи неограничен интернет, започват от 5 лв. на месец. VIVACOM е осигурил 3G покритие на 94% от населението на България.

    Приходите от мобилен интернет вече генерират около 20% от приходите на VIVACOM. За сравнение миналата година те са били под 15% от приходите на компанията.