[Press Release] VIVACOM и Facebook пускат мобилно приложение за обикновени телефони с безплатен траф

    VIVACOM в партньорство с Facebook пускат безплатен достъп до социалната мрежа за всички свои клиенти, които не притежават смартфон. Това ще става чрез специално мобилно приложение, което работи с всички телефони, които поддържат JAVA. Промоцията на телекома стартира от юли и ще продължи общо 90 дни.

    Приложението работи с над 2500 познати на пазара модела. Като функционалност и интерфейс то се доближава до приложенията на Facebook за смартфони и включва няколко уникални характеристики, които позволяват на хората лесно да поддържат връзка чрез Facebook, включително да разглеждат снимки от мобилния си телефон, да синхронизират контактите от адресната си книга и да влизат през Facebook в други приложения за новини, спорт, игри и прогнози за времето.

    То е изключително икономично откъм консумация на данни в сравнение с други подобни приложения или сайтове за мобилни устройства, което гарантира бързата му работа дори на устройства без 3G. Приложението ще бъде на разположение за теглене от клиентите на VIVACOM без допълнителни такси, както и без начисляване на трафик за използването му, до края на октомври 2012 г. на адрес http://d.facebook.com/install.

    Клиентите на VIVACOM, които вече го имат, също ще имат възможността да се възползват от промоционалния период.