Следващият ъпдейт на Windows 8 е с кодово име Blue

    Microsoft ще пусне Windows 8 на 26 октомври. Вече започнаха да се появяват слухове, касаещи версията на Windows след Windows 8. Твърди се, че тази версия е с кодово име „Blue“. Ъпдейт до нея ще излезе през лятото на следващата година, но вероятно няма да включва големи промени.

    Има две възможни причини за Blue. Първата е, че Microsoft иска да ускори времето за излизане на нова версия на операционната система така, че да съвпада с времето до излизането на нова версия на тяхната мобилна платформа. При Android и iOS веднъж годишно излиза нова версия на операционната система. При Windows, често минават години преди да излезе важен ъпдейт. Компанията разчита на по-малки ъпдейти и service pack-ове, за да поддържа операционната система ъпдейтната.

    Възможно е Blue да бъде service pack, който да съдържа ъпдейти и фиксове за проблеми в Windows 8. Възможно е да бъде feature pack, който да добави нови възможности, освен фиксовете.

    Windows 8 ще излезе официално на 26 октомври. Потребителите на Windows 7 ще имат възможност да ъпгрейднат своите компютри за 39.99$. Хората, използващи тестовата версия на Windows 8, също ще могат да ъпдгрейднат своите устройства на същата цена, като те ще запазят част от данните (но не всички) на своите компютри. Около 26 октомври ще бъде пуснат и Surface таблета на Microsoft.