Qualcomm: нашите двуядрени чипове ще имат по-голяма производителност от конкурентни четири ядрени A9

    По време на Qualcomm Upling конференцията Rob Chandhok, старши вицепрезидент на Qualcomm, е бил достатъчно уверен, за да твърди, че двуядрени Snapdragon процесори на компанията ще имат по-висока производителност от четири ядрените A9 процесори на конкурентни производители.

    Chandhok не споменава поименно конкуренцията. Той говори дълго за предимствата на асинхронната архитектура на двуядрените Snapdragon процесори. Той смята, че тази архитектура ще доведе до по-висока производителност без да се изтощава живота на батерията. В най-общи линии асинхронната архитектура позволява на устройството да управляват всяко ядро отделно, в зависимост от необходимостта в момента. Не всяко ядро се използва за всеки процес. Това може да доведе до по-малко изразходвана енергия без да се намалява производителността.

    Тази архитектура би била изключително полезна, когато компанията се насочи към производство на четири ядрени процесори, които ще излязат скоро. Chandhok твърди, че компанията Qualcomm иска да е сигурна, че нейните продукти се произвеждат по определен начин и са направени добре. Това означава висока производителност, но означава също, че животът на батерията е с много висок приоритет, защото потребителите няма да се вълнуват какво може техния телефон, ако батерията му свършва само след два часа.

    Qualcomm процесори има в 4G LTE устройства като Thunderbolt и LG Revolution и животът на батерията на тези устройства е много малък. Chandhok казва, че това се случва, когато се използва модерна технология от първо поколение и, че бъдещите устройства ще имат LTE модеми, които са по-дълбоко интегрирани в системата, което ще намали консумацията на електричество. Както и при всяка друга нова технология, ще отнеме известно време на мобилните оператори, производителите на чипове и на мобилни телефони , за да оптимизират 4G LTE технологията.

    Източник: www.intomobile.com