XBMC 12 Frodo beta 2 вече с поддръжка за Android

    XBMC е безплатен и open source медиа плеър, разработен от XBMC Foundation и е оптимизиран за “10-foot experience”. Казано по друг начин, XBMC е оптимизиран за работа на големи екрани като например телевизори, проектори и други.

    XBMC поддържа плъгъни, благодарение на които, функционалността му може да се разширява и да се добавят телевизионни канали, YouTube, Hulu, преглед на филмови трейлъри, подкасти, онлайн радиа и много други. С други думи, препоръчваме Ви да му отделите нужното време за разучаване.

    XBMC е наличен за множество платформи като OSX, Windows, iOS и ARM базирани Raspberry Pi. Както правилно забелязвате – липсва поддръжка за най-голямата мобилна платформа Android. Щастливи сме да ви съобщим, че вчера излезе първата beta на XBMC за Android.

    XBMC beta за Android няма да работи с абсолютно всички устройства с Android. За да проверите дали XBMC ще работи на вашето устройство, просто го инсталирайте от тук. В случай, че устройството Ви не се поддържа, би трябвало да получите предупредителен надпис при стартиране на приложението. XBMC за Android е в много ранен стадий на развитие, но все пак можете да видите списък с някои работещи с него устройства. Списъкът се актуализира постоянно от разработчици и потребители.

    От XBMC Foundation предупреждават че плеъра се зарежда бавно първия път и това е напълно нормално. След първия старт, ще се зарежда доста по-бързо.

    Забележка: Няма поддръжка на XBMC за Android 4.2 Jelly Bean. Очаква се beta3, която ще реши и този проблем.

    Списък с тестваните до момента работещи (и неработещи) Android устройства има тук.
    – Можете да изтеглите XBMC 12 Frodo beta2 за всички платформи от тук.
    – Официален сайт: XBMC.org
    Ако желаете, можете да подкрепите XBMC като направите дарение тук.


    От XBMC предупреждават, да не правите поръчки на устройства в очакване на XBMC за Android.