Xiaomi работят над нов потребителски интерфейс за смартфони с извити дисплеи

Xiaomi отдавна са сред десетте топ производителя на смартфони в света. По начинът по който се развива компанията – тази тенденция ще продължи и през следващите години. Любопитното за компанията обаче е, че тя стартира не като смартфон-производители, а като софтуерна компания, създаваща MIUI потребителския интерфейс, който сега е в устройствата им.

Сега, Xiaomi работят над нов, потребителски интерфейс, който е насочен към смартфоните с извити дисплеи. Или поне за това говори скорошен патент на компанията.

Според изтеклите изображения, новият интерфейс е базиран на концепция от плочки, много подобна на тази в Windows Phone от преди няколко години. Важен момент обаче е и, не само интерфейсът, а и устройството (или по-скоро очертанията на устройството), върху които работи интерфейса.

Не пропускай:  Xiaomi ще си партнират с MediaTek за къстъм чипсети за смартфони?

Въпросното устройство, очевидно е скица на Mi Mix Alpha. Това би могло да означава, че очакваният Mi Mix Alpha, може да се възползва от новият начин на употреба от Xiaomi. Същото важи и за следващите подобни модели на компанията.