[част 1] Samsung представиха GALAXY S III – Designed for Humans and Inspired by Nature

    Samsung официално представи дългоочаквания Galaxy S III телефон на 3 май в Лондон. Третият телефон от Galaxy S серията е Designed for humans (направен за хора) и Inspired by nature (вдъхновен от природата).

    Една от новите функции на телефона му позволява да разпознава гласът на потребителя, да разбере неговите намерения, бързо и лесно да споделя информация със своите приятели.


    Телефонът има 4.8“ HD Super AMOLED екран с резолюция 720 х 1280 пиксела. Операционната система на телефона е Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. На самата презентация, не се споменават процесора на устройството, но както знаем, той ще бъде четириядрен Exynos @1.4GHz и ще има 1GB RAM. Samsung Galaxy S III ще се предлага в три варианта вътрешна памет – 16GB, 32GB и 64GB. За разочарование на феновете, ще трябва да съобщим, че Samsung Galaxy S III няма да е с керамично тяло, както се говореше усилено напоследък – гърбът на телефона е покрит отново с пластмаса. Galaxy S III има две камери – 8MP-та камера на гърба на телефона и 1.9MP-та камера отпред.


    Една от важните и много рекламирани характеристики на камерите в мобилните телефони е скоростта, необходима за направата на първата снимка. Galaxy S III се нуждае от по-малко от секунда за тази операция. За сравнение, iPhone 4S се нуждае от 1.1 секунда за първа снимка и 0.5 секунди за всяка следваща.

    Camera приложението автоматично детектва всички лица на снимките и после разпознава познатите лица, чрез функцията “Face Recognition”. SGS3 може да таг-не лицата на направените от Вас снимки и да Ви предложи да го споделите именно с тези потребители.

    JK Shin, Президент на подразделението IT & Мобилни Комуникации на Samsung, споделя:

    „С GALAXY S III Samsung е максимизирал ползите за потребителите като е интегрирал превъзходен хардуер и по-добра смартфон използваемост. … Създаден да бъде едновременно умен ни интуитивно прост, Galaxy S III е създаден с мисъл за човешките нужди и възможности. Това, което ме прави най-горд, е, че той позволява едно от най-безпроблемните, естествени и насочени към потребителя мобилни изживявания, като отваря нови хоризонти, които ви позволяват да живеете необикновено.“

    Естествено взаимодействие:

    GALAXY S III подобрява взаимодействието между потребителя и устройството. Телефонът е достатъчно умен, за да разпознае лицето, гласът и движението на потребителя. Той се адаптира към потребителя и по този начин предоставя по-удобно и естествено изживяване.

    Smart Stay
    Иновативната функция Smart stay разпознава кога потребителят използва своя телефон, например кога чете електронна книга или търси нещо в интернет. За целта предната камера идентифицира очите на потребителя. В тези случаи телефонът поддържа осветеността на екрана, докато потребителят го използва.


    S Voice
    S Voice е потребителски интерфейс на естествен език. Функцията много наподобява тази на Siri в Apple iPhone 4S. Телефонът слуша и отговаря на думите на потребителя. Можете да търсите информация, както и да извършвате основна комуникация с устройството на естествен език. S Voice функцията предоставя възможност за използването на мощни функции за управление на телефона. Например, когато алармата на телефона се включи, но вие искате да поспите още малко, можете просто да му кажете да я отложи (snooze). Можете да кажете на телефона да пусне любима песен, да увеличите или намалите звука на устройството, да изпратите текстово съобщение или email, да организирате своята програма, да стартирате камерата, да направите снимка.


    Direct Call
    Galaxy S III разбира движенията на потребителя. Ако решите да звъннете на някой, докато пишете текстово съобщение до този човек, просто вдигнете телефона към своето ухо. Функцията Direct call ще набере номера на човека, на който сте писали съобщение.


    Smart Alert
    Функцията Smart alert ще накара Galaxy S III да вибрира, когато вдигнете устройството, ако имате пропуснати текстови съобщения или обаждания.

    [част 2] Samsung представиха GALAXY S III – Designed for Humans and Inspired by Nature

    [част 3] Samsung представиха GALAXY S III – Designed for Humans and Inspired by Nature

    SAMSUNG GALAXY S III характеристики и представяне