Apple трябва да реши ще има ли Google Maps приложение за iOS 6

    Apple пусна собствено Maps приложение заедно с новата версия на своята мобилна платформа, iOS 6. След ъпдейт до iOS 6 потребителите получават ново Apple Maps приложение, вместо използваното в предишната версия на операционната система Google Maps. Потребителите започнаха да се оплакват от Apple Maps приложението (използващо данни от TomTom). Много от тях твърдят, че приложението на Apple съдържа неточни данни и грешки, както и че му липсват част от възможностите на Google Maps.

    Erick Schmidt, Google, споделя: „Смятаме, че щеше да бъде по-добре, ако бяха запазили нашето. Но какво разбирам аз?“ „Какво можехме да направим, да ги принудим да си променят решението? Това е тяхно решение.“

    Erick Schmidt споделя, че те ще приемат решението на Apple дали Google Maps ще бъде прието като приложение в Apple App Store, но то трябва да бъде взето от Apple. От Google не са предприели стъпки относно пускане на версия на Google Maps за iPhone 5. Schmidt споделя, че се надява Google да остане партньор на Apple при търсенето в iPhone, но това зависи от Apple: “Не правя предвиждания. Искаме да бъдат наш партньор. Бихме приветствали това. Няма да предполагам какво ще направят. Могат да отговорят на въпроса, както смятат за подходящо.”