[слух] Производството на iPhone 5S започва този декември, в продажба през първата половина на 2013 г

    Китайският ресурс Commercial Times, твърди, че партньорите производители на Apple, ще започнат процеса на производство на следващия iPhone 5S през месец декември тази година (по-малко от два месеца от появата на iPhone 5 на пазара). Първоначалните обеми щели да бъдат от порядъка на 50 000 – 100 000 бройки.

    Commercial Times твърдят, че масовото производство ще започне още през първото тримесечие на 2013 година. Не се споменава точна дата на представяне на новия iPhone 5S, но се предполага, че е през първата половина на 2013 година, заедно със следващия iPad и дългоочаквания Apple HDTV. Според доклада, Apple се стремят да се справят с производството и да избегнат проблеми с доставките с каквито се сблъсква текущия iPhone 5.

    В тази връзка, според друг слух в мрежата, източник, запознат с отношенията между Apple и Samsung твърди, че Samsung са вдигнали цената на мобилните процесори към Apple с 20%. Първоначално, от Apple не са се съгласили в увеличението на цената, но не успели да намерят друг производител и приели новата и по-висока цена. За сведение, Apple са закупили 130 милиона процесора от Samsung за миналата година и над 200 милиона до момента за тази година. Няма офиациална информация по въпроса нито от страна на Apple, нито от страна на Samsung.

    В случай, че тези слухове са верни, Apple ще покажат iPhone 5S доста скоро след iPhone 5, но те ни изненадаха по същия начин и с ранната поява на четвъртото поколение iPad.