Вариант на iPad 2 с 32nm процесор с по-дълъг живот на батерията

    iPad 2 таблетът на Apple има двуядрен 1GHz процесор. Оригинално процесорът на iPad 2 беше изработен по 45nm технология. Apple са решили да тестват нов 32nm чип. Част от iPad 2 таблетите на пазара в момента, използват 32nm-овия чип.

    Колегите от AnandTech са тествали въпросния таблет и твърдят, че няма разлика в производителността между таблета с 45nm процесор и този с 32nm. Има разлика обаче в живота на батерията. При устройствата, използващи 32nm процесор, батерията издържа по-дълго време. Батерията на таблета с 45nm процесор е издържала 10.1 часа в режим на стрес тест на браузъра, докато батерията на устройството с 32nm процесор е изържала 11.7 часа. При гейминг тест, батерията на 45nm таблет е издържала 6.12 часа, а тази на 32nm устройство – 7.9 часа.

    Ясно е, че ако сте решили да купите по-евтиния и по-стар таблет на Apple (iPad 2), вместо да купувате най-новия таблет на компанията (new iPad), по-добре е да вземете устройство с процесор по 32nm технология. Лошото е, че няма как да сте сигурни какъв ще бъде процесорът на устройството, което купувате, преди да го разопаковате и стартирате.