iPad Mini ще прилича на iPod touch, а не на new iPad

    Източници, анонимни разбира се, твърдят, че дизайнът на iPad Mini ще бъде подобен на iPod touch 4-то поколение, а не на дизайна на new iPad. Производството на устройството се очаква да започне през месец септември. iPad Mini ще излезе на пазара на време за да се възползва от коледния сезон. Ще има модели, поддържащи само WiFi свързаност, както и 3G/4G модели.

    Анализатори смятат, че Apple ще успее да продаде 4-6 милиона iPad Mini устройства през последното тримесечие на годината. Изчислили са, че около 10% от потребителите на iPad таблети ще предпочетат mini варианта. Те смятат, че 30% от общите продажби на Android таблети ще се прехвърлят към по-малкия вариант на iPad.

    iPad Mini ще прилича повече на 3.5“ iPod touch, отколкото на iPad. Това би могло да означава хромиран вместо алуминиевия гръб, използван в таблета. А може да става въпрос за заоблените ръбове на плеъра в сравнение с по-ъгловатия гръб на таблета.

    Твърди се, че мини таблета на Apple ще бъде по-тънък от най-тънкия модел. Не става ясно дали ще е по-тънък от всички съществуващи таблети или от 9.4 mm дебелия new iPad.

    Преди време имаше информация, че цената на мини таблета ще започва от 299$.