Излизането на jailbreak за iPhone 5 наближава

    iPhone 5 излезе на пазара преди три месеца. Хакерите трябваше да създадат нов jailbreak за новото устройство, защото старите, както се досещате не работят. В интернет пространството се появи снимка, на която се вижда (или поне така изглежда) jailbreak-нат iPhone 5.

    По jailbreak за iPhone 5 се работи вече от няколко месеца. Малка група хакери са отговорни за кракването на iOS и споделянето на jailbreak-овете със света. За голяма част от тях причината да прекарват много часове в разучаване на iOS и слабостите на операционната система е в предизвикателството.

    iPhone 5 може да се окаже най-голямото предизвикателство за ветерани като pod2g, pp0sixninja и planetbeing. От Apple са закърпили множество дупки, използвани в миналото. Създаването на нов jailbreak е като сглобяване на много сложен пъзел. Необходимо е да се използват много слабости, които да работят заедно в хармония.

    Изглежда, че излизането на jailbreak за iPhone 5 наближава. Хакерът Planetbeing работи неуморно върху jailbreak за iPhone 5. Той публикува снимка, показваща неговия личен iPhone 5, който е jailbreak-нат. Planetbeing споделя:

    „Не мога да кажа много, но все още ни липсват важни части, за това не може да бъде разпространяван сега.“ „Повярвайте ми, ще се радваме да го разпространим ASAP (възможно най-бързо)“.

    Той продължава:

    „Бих го оприличил повече като откриването на липсващите части, а не като debug-ване на този етап.“ „Типично, най-трудната част при jailbreak-ването е инсталирането му“ „Самият jailbreak е стабилен, но ни липсват необходими слабости. Не мога да обсъждам какво ни липсва.“

    Естествено, няма информация кога можем да очакваме излизането на jailbreak за iPhone 5, но изглежда, че този ден наближава.