LG ще представи webOS смарт телевизор по време на CES 2013?

    Попаднахме на информация, според която LG разработва WebOS-базиран смарт телевизор. Компанията е избрала open source платформата webOS, пред Android. Изглежда, че от LG не се чувстват конфортно с изискванията на Google, за да използването на тяхната платформа. От доста време се говори и за настъпление от Apple в посока “интелигентен телевизор”. Всичко това е накарало LG да стартират въпросният Web OS проект. Смятат да покажат първите модели през месец януари по време на CES 2013.

    LG и HP са подписали договор още през месец юни, според който ще работят заедно по проекта. Изглежда, че все още има някои неща, които трябва да бъдат изгладени. Едно от тях е времето за зареждане. Малко вероятно е потребителите, които се излягат на дивана пред телевизора да искат да изчакат няколко секунди, докато техният телевизор зареди.

    За да се справят с този проблем, от LG са изпратили L9 платки, използващи двуядрен процесор, на инженерите от HP, които да тестват софтуера и да го настроят. Възможно е да се стигне до решение, при което, когато потребителят изключи телевизора, да се изключва само екрана, като процесорът да продължава да работи, за да може да реагира незабавно при следващо включване.